domingo, 14 de septiembre de 2014

L'origen del Llatí

http://recursos.cnice.mec.es/latingriego/Palladium/cclasica/esc422ca1.php
http://xtec.cat/~sgiralt/labyrinthus/roma/lingua/indoeuropeu.htm

Adreces d'interès:
  • Datat l'origen de les llengües indoeuropees (en català): secció del Diari de l'escola de Vilaweb que exposa la hipòtesi que les llengües indoeuropees deriven d’una llengua primera originada a la península Anatòlica, a l'actual Turquia, vers el 6700 a.C., segons les conclusions d'una recent investigació i publicada a la revista científica Nature. Sobre la mateixa qüestió es pot llegir al diari Avui (22/5/2004) l'article "Gens, paraules i l'origen dels europeus" de David Bueno i Torrens (UB). També en format PDF.
  • TITUS: Thesaurus Indogermanischer Text- und Sprachmaterialien (en alemany, anglès, castelà i francès) recull materials útils per a la filologia indoeuropea: bibliografies, informacions acadèmiques, conferències, congressos, materials didàctics i textos en les diverses llengües indoeuropees, lèxics.
  • Llengües del món (en català): secció del web de Joaquim Sardà i Mercè Ribas que dóna una llista de totes les llengües del món, agrupades per famílies i grups lingüístics, amb indicació de l'alfabet que s'usa, l'estatus lingüístic, nombre de parlants, any del cens i països on es parla.
  • Les llengües del món (en català): web de Gabriel Bibiloni, UIB, en construcció que dóna informació de les grans famílies lingüístiques, completada amb mapes diversos, incloent-hi els mapes de les llengües d'Europa i Àsia, a més de les iranianes.
  • Llengües del món (en català): relació de les diferents llengües que parlen els alumnes de l'IES Miquel Tarradell del Raval, Barcelona. De cada llengua hi ha traduïdes unes vuitanta paraules i frases curtes amb la traducció i la pronunciació (fet per l'alumne).
  • Logos Wordtheque (en anglès): Logos és un servei de diccionari enciclopèdic multilingüe allotjat a Itàlia. Disposa de centenars de milers d'articles i definicions que són presentades quan es demana (en l'idioma que sigui) informació sobre una paraula.
  • iLoveLanguages - Your guide to languages on the web (en anglès): Base de dades amb més de 2.000 recursos relacionats amb 100 llengües del món. Una de les webs sobre filologia i ensenyament més bones de la xarxa.
  • Sánscrito en la web (en castellà i anglès): Pàgina per aprendre a parlar i escriure sànscrit la qual inclou l'alfabet, gramàtica, pronunciació, informació sobre l'origen de les llengües indoeuropees i enllaços relacionats.
  • El sànscrit (en català): secció del Diari de l'escola de Vilaweb que s'aproxima a aquesta antiga llengua de l'Índia, actualment encara oficial i amb parlants, en ocasió del diccionari sànscrit-català..
  • India: Languajes and scripts (en anglès): Impressionant centre de recursos i informació sobre les diferentes llengües de l'Índia, amb tot tipus de documents i informació, fins i tot sobre les varietats minoritàries.
Pero 



No hay comentarios:

Publicar un comentario